Peter Hedström samarbetar med rallylegendaren Marcus Grönholm och kör rallycross-VM i Höljes samt minst en tävling till. Foto: Hedströms motorsport/TT

Gör en sista storsatsning – tillsammans med rallylegendaren

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländske rallycrossföraren Peter Hedström, 37, hade planerat för att runda av karrriären.

I stället växlar han upp rejält i en sista storsatsning där en VM-start i Höljes bland annat väntar.

Satsningen görs tillsammans med rallylegendaren Marcus Grönholm.

Peter Hedström från Torsby har i många år tillhört toppskiktet i EM-serien och även vunnit två SM-guld i tyngsta klassen Supercar under karriären.

Nu ger han sig i kast med en efterlängtad VM-satsning.

Samarbetar med Grönholm

Hedström har köpt in en Hyundai i20 från rallylegendaren Marcus Grönholms stall GRX och uppgörelsen innebär att Peter Hedström kommer att köra för teamet i samband med VM-tävlingen i Höljes 20-22 augusti och därefter ta över och driva bilen i egen regi.

– Det ska bli otroligt kul, det är kanske den bästa bilen i hela VM vi får nu, säger Hedström.

– Drömmen de senaste åren har varit att få chansen i en riktig värstingbil och få mäta sig med de bästa i VM. Det verkar ju också bli den sista VM-tävlingen i Höljes med dagens Supercars innan elbilarna tar över, det vill jag inte missa.

Kan bli fler tävlingar i höst

Starten i Höljes ser ut att följas av ytterligare minst en i VM och troligen även i SM-finalen i Arvika under hösten, men för Peter Hedströms del tyder allt mer på att karriären som förare närmar sig slutet.

I stället blir det fokus på att driva det egna teamet med fokus på EM där bilar med förbränningsmotorer kommer att finnas kvar efter 2021.

– Det tar för mycket kraft att göra både och, säger Peter Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.