Efter att den norska gränsen öppnade mot Värmland igen börjar kunderna återigen hitta till Värmlands nordligaste köpcentrum. Foto: SVT

Gränshandelsjätte köper Långflons stormarknad

Publicerad

Gränshandelskjedjan Eurocash som har flera stora livsmedelsbutiker längs den norska gränsen förvärvar Långsflons stormarknad.

Stormarknaden som ligger precis vid den norska gränsen försörjer sig nästan uteslutande av norska kunder. Coronapandemin har slagit mycket hårt mot butiken, som SVT tidigare har rapporterat.

Övertagandet av den 3500kvm stora butiken sker från och med den 1 februari. Vid förvärvet blir butiken i Långflon kedjans sjunde i landet.

– I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson, vd på Eurocash i pressmeddelandet.

Butiken har runt 25 anställda som kommer att erbjudas jobb i den nya butiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.