Huset där mordförsöket ska ha skett var avspärrat under måndagen. Foto: SVT

Gräsmarksmordet: Erkänner hugg med yxa

Uppdaterad
Publicerad

Enligt tidningen Expressen ska den man som misshandlade en kvinna i Gräsmark så svårt att hon avled ha erkänt brottet. Enligt uppgifter till tidningen högg han ihjäl henne med en yxa.

Det var den 21 maj som en ung kvinna misshandlades så svårt att hon senare avled av sina skador. Brottet ägde rum i en liten villa utanför Gräsmark i Sunne kommun.

Enligt uppgifter som tidningen Expressen publicerat ska mannen ha känt sig hotad av den unga kvinnan.

Yxmordet i Gräsmark

Mannen sitter häktad och har under häktningstiden genomgått en personutredning. Enligt tidningen är det i den utredningen som mannen ska ha erkänt att han dödade kvinnan genom att upprepade gånger hugga henne i huvudet med en yxa. Mannen nekar dock till att ha begått ett mord.

– Han medger grov misshandel och vållande till annans död, men han anser inte att det är mord. Han har inte haft uppsåt att döda, säger mannens advokat Lars Magnusson till tidningen.

Mannen ska dessutom ha vistats i Sverige illegalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Gräsmark

Mer i ämnet