• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Sundsbron i Sunne Foto: SVT/TT

Män misstänks för rån och ofredande mot kvinnor i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna på cykel överfölls och rånades av en grupp män, en annan kvinnan blev förföljd av en grupp skrikande män som hon lyckades springa ifrån. Nu söker polisen vittnen till de båda händelserna i Sunne.

Enligt polisen ska den första händelsen ha skett lördagen den 25 maj mellan klockan 22 och klockan 24. Kvinnan gick över Sundsbron i Sunne och mot Torvnäs när hon märkte att fyra unga män i 20-årsåldern följde efter henne.

Springer efter och skriker nedsättande saker

Hon upplevde det obehagligt och ökade farten och började sen springa. Männen sprang efter henne och skrek nedsättande uttryck. Efter cirka 500 meter, vid Prästgården, hade kvinnan lyckats skaka av sig männen. Händelsen är rubricerad som ofredande.

Överfölls på cykeln

Dagen efter, på söndagskvällen den 26 maj vid 20-tiden, blev en cyklande kvinnan överfallen i höjd med Strandcaféet i Sunne. Tre unga män i 20- årsåldern ska ha fått med sig kvinnans ryggsäck och ett paket. Det är oklart om kvinnan skadades. Händelsen rubriceras som personrån.

Går inte ut med signalement

Polisen är angelägen om att få komma i kontakt med personer som har sett något eller som kan lämna uppgifter som kan identifiera männen och kan leda utredningsarbetet framåt.

– Vi har signalement men vi går inte ut med det, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisregion Bergslagen.

Handlar det om samma män i de två fallen?

– Det finns likheter med vi är inte tvärsäkra på något sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer