Gunilla Svantorp (S) får toppjobb

Uppdaterad
Publicerad

Värmländska riksdagsledamoten Gunilla Svantorp (S) har valts till gruppledare och ordförande för riksdagens utbildningsutskott. Det var en enig riksdagsgrupp som ställde sig bakom förslaget.

Gunilla Svantorp efterträder Matilda Ernkrans (S) som i förra veckan fick uppdraget som minister för högre utbildning och forskning i Stefan Löfvens regering.

– Jag är både stolt och glad över partikamraternas förtroende. Det är såklart mycket hedrande att bli ordförande i ett av riksdagens viktigaste utskott. Ett förtroende jag kommer ta med både allvar och spänning när vi nu har ett nytt politiskt läge och en januariöverenskommelse att uppfylla, säger Gunilla Svantorp, ordförande för riksdagens utbildningsutskott.

– Under de senaste åren har jag haft flera ansvarsområden i utskottet, i allt från lärarutbildning till innovation och forskning. Jag är nu inne på mitt nionde år i utbildningspolitiken, vilket känns som en bra grund för det fortsätta arbetet framåt, avslutar Gunilla Svantorp, ordförande för riksdagens utbildningsutskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.