Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Andreas Wargclous och Thomas Thörnquists kommentarer. Foto: SVT

Karlstadsskolans kupp – värvar 21 av 22 lärare från konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

I höst öppnar den nya skolan Karlstads globala gymnasium.

Inför starten står de för en mindre kupp då de rekryterar 21 lärare – av 22 möjliga – från konkurrenten Klara teoretiska gymnasium.

– Jag kan förstå att det kan uppfattas som kontroversiellt, säger Andreas Wargclou, rektor på Karlstads globala gymnasium.

I idrottssammanhang på lägre nivå händer det någon gång då och då att hela lag byter klubb från en säsong till en annan.

I skolvärlden är det desto ovanligare.

Men det är alltså precis det som sker när Karlstads globala gymnasium nu värvar i stort sett hela Klara teoretiska gymnasiums lärarkår.

– Vi har gett lärarna erbjudanden att komma till oss och nästan alla har accepterat. Vi vill framhålla att vi är en icke vinstdrivande skola som gör det för elevernas och lärarnas bästa, säger Andreas Wargclou som tidigare var rektor på Klara teoretiska gymnasium.

”Unik situation”

Thomas Thörnquist, tillförordnad rektor på Klara teoretiska gymnasium, tar det hela med jämnmod.

– Det är klart att det är en unik situation. Men jag kan förstå att lärarna vill ta chansen att vara med och starta upp en helt ny skola, det är en dröm för många, säger Thörnquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer