Åsa Hååkman Felth (S) valdes till kandidat till kommunalråd av Filipstads Arbetarekommun på onsdagen. Foto: Kerstin Svensson

Hååkman Felth blir nytt kommunalråd i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Hååkman Felth (S) röstades på onsdagskvällen fram som kandidat till nytt kommunalråd i Filipstad. Hon kommer att ersätta det nuvarande kommunalrådet Per Gruvberger.

Formellt väljs Hååkman Felth till kommunstyrelsens nya ordförande på ett extrainsatt kommunfullmäktige den 23 januari och tillträder sedan posten 1 februari.

– Det känns skönt att det är färdigt. Det var pirrigt och jag hade svårt att sova i natt. Det ska bli roligt och är en stor utmaning med ekonomin i kommunen, men också att se till så att Filipstad kommer högt i olika granskningar. Vi har ju vår slogan ”Bra mycket bättre” och det ska bli bli! Vi ska göra positiva saker med Filipstads kommun, säger Åsa Hååkman Felth.

Hååkman Felth fick 38 röster, Jomark Polintan 30 och en röst som lämnades in blank.

Vad är Filipstads Arbetarekommun?

Alla socialdemokratiska föreningar i en kommun samlas i en så kallad arbetarekommun. Det finns 290 sådana i landet.

I arbetarekommunerna samlas medlemmarna i de olika föreningarna för att bestämma om exempelvis kommunens politik och vilka som ska företräda Socialdemokraterna i kommunfullmäktige och andra kommunala organ.

Arbetarekommunens medlemmar väljer även en styrelse som företräder Socialdemokraterna i hela kommunen.

Källa: Socialdemokraterna.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.