En person hittades död utomhus i Hagfors under onsdagen och polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord. Foto: SVT

En häktas misstänkt för mord i Hagfors – två släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en person hittades död i Hagfors kommun under onsdagen har nu en man häktats misstänkt för mord. De två andra som begärdes häktade har släppts på fri fot, men är fortsatt misstänkta.

Den döda personen hittades utomhus i Hagfors kommun, och polisen larmades till platsen vid 09.30-tiden på onsdagen. Man spärrade då av ett större område och två bostäder och under kvällen inleddes en förundersökning om mord.

Inför lördagens häktningsförhandlingar hade tre personer begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av de tre, en man, häktades under påskaftonen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Två släpptes på fri fot

De två andra släpptes på fri fot. De är fortsatt misstänkta, men inte längre på sannolika skäl.

– Jag delar inte tingsrättens uppfattning här och överväger om jag ska överklaga, säger åklagaren Per Svensson till SVT.

Alla tre som begärdes häktade har nekat till brott.

Till en början greps fyra personer, misstänkta för inblandning i mord, men för den fjärde personen har misstankarna avskrivits, enligt åklagaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I början av april hittades en person död i Hagfors, på fredagen åtalades tre personer. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.