Morgan Schmidt blir ny chefredaktör för VF Foto: SVT

Han blir VF:s nya chefredaktör

Publicerad

Morgan Schmidt tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Värmlands Folkblad vid årsskiftet.

Morgan Schmidt har arbetat på Värmlands Folkblad sedan 2005 och har de senaste åren haft en roll som nyhetschef. 1 januari tar han över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare.

Hur känns det?

– Det känns bra. Det är en utmaning, men det känns bra.

Papperstidningens utveckling ser ju inte jättebra ut. Vad kommer du göra för att vända utvecklingen?
– Vänder någon utveckling gör jag nog inte. Men om vi tittar på antalet läsare så har vi fler läsare idag än vi någonsin har haft, speciellt om vi även tittar på utvecklingen för tidningen på nätet. Men den här tidningsdöden som det pratas om pågår nog sakta men säkert, men det beror alldeles på var läsarna vill få sina nyheter från i framtiden. Det viktiga för oss är att vi ska finnas där för våra läsare. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta kämpa för att vara en viktig nyhetsförmedling i Värmland.

Hur ser du på papperstidningens framtid?
– Jag tror att papperstidningen sakta men säker kommer att minska, men helt död kommer inte att vara än på ett bra tag.

Kommer du att fortsätta skriva nyhetsmaterial?
– Ja, det kommer jag att göra. Jag vet inte riktigt i vilken omfattning än, eftersom jag ännu inte har riktigt klart för mig hur arbetsfördelningen ser ut, men jag kommer fortsätta vara en del av det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer