Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leutrim Kadriu är mördade Lauren Spahos målsägarbiträde. han yrkar på livstids fängelse för de två männen som misstänks för mordet. Foto: Privat & Håkan Wikström

Han kräver livstid för mordet på 20-årige Lauren

Uppdaterad
Publicerad

När sista rättegångsdagen avslutades om mordet på Drottninggatan yrkade målsägarbiträdet Leutrim Kadriu på att de två misstänkta, en 26-åring och en 21-åring, ska dömas till livstids fängelse för mordet på 20-årige Lauren Spaho på Drottninggatan i Karlstad.

Målsägarbiträdet Leutrim Kadriu företräder den mördade Lauren Spaho och hans familj. Under sin slutplädering yrkade Kadriu att de båda misstänkta männen ska dömas till livstids fängelse, samt att de solidariskt ska betala ett skadestånd på 110 000 kronor vardera till Laurens mamma, pappa och lillebror.

Både 26-åringen och 21-åringen förnekar att de har varit inblandade i mordet på Lauren Spaho, men målsägarbiträdet anser att åklagarna har lyckats bevisa deras skuld.

– Min uppfattning är att den bevisningen som har presenterats är tillräcklig för en fällande dom.

Vistades i Karlstad som turist

Lauren Spahos familj är bosatta i staden Korçë i Albanien och har inte kunnat medverka under rättegången. Familjen har tidigare bott i Sverige, men utvisades 2018.

Lauren Spaho vistades i Karlstad som turist när han mördades med två knivhugg på Drottninggatan i Karlstad i början på maj 2023.

I inslaget ovan förklarar målsägarbiträdet varför han tycker att de misstänkta ska dömas till livstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.