David Ramtjärn mötte en björn när han var till återvinningsstationen i Björneborg under söndagen. Foto: TT/Privat

Han mötte björn mitt i Björneborg

Uppdaterad
Publicerad

David Ramtjärn hade precis varit på återvinningsstationen när han såg ett stort djur röra sig ett 50-tal meter bort. När han förstod vad det var han såg kom reaktionen.

– Jag blev alldeles darrig, säger han.

Mötet med björnen skedde vid halv niotiden på söndagskvällen. Då hade David Ramtjärn varit till återvinningsstationen på Gullspångsvägen i Björneborg och tömt en skottkärra med förpackningar.

– Jag hade precis lämnat återvinningsstationen när en bil kom förbi. Jag följde bilen med blicken och såg ett stort djur, max 50 meter bort.

Hur säker är du på att det var en björn du såg?

– Jag är säker. Den stod väldigt öppet. Och det är fler som har sett den efter att jag såg den, säger David Ramtjärn.

Här mötte David Ramtjärn björnen. Foto: Google Earth/David Ramtjärn

Orolig förälder

När David Ramtjärn fick syn på björnen stod den i närheten av återvinningsstationen och inte långt från Björneborgs förskola som ligger ett par hundra meter därifrån.

– Det är oroande. Jag har mina döttrar, två och tre år gamla, på förskolan där.

David Ramtjärns möte med björnen har satt spår.

– Ja, man blir ju lite smånojig. Jag brukar ju cykla i skogen här omkring och jag vet att en kollega hade björn inne på tomten för ett antal år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.