Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dino Lloyd har jobbat som sushikock i tolv år. Han tar sig nu an världseliten i World Sushi Cup i Japan. Foto: SVT

Karlstadbon Dino Lloyd tävlar om världsmästartiteln i World Sushi Cup i Tokyo

Uppdaterad
Publicerad

Det ställs höga krav på deltagarna i World Sushi Cup i Tokyo. För att få vara med och tävla om världsmästartiteln krävs kunskap, många års erfarenhet och så ska man vara certifierad sushikock. Dino Lloyd har tolv års erfarenhet och är lite av en pionjär i Värmland när det gäller sushi.

Han kom på fjärde plats när han tävlade i Sushi-SM 2015 och nu tar han sig an eliten i sushivärlden. På måndag åker han till Japan för att tävla i världsmästerskapen i sushi.

– Nervositeten börjar krypa på lite nu men jag tror jag har kontroll över det, säger Dino Lloyd när han träffar oss innan lunchrushen drar igång på hans egen sushirestaurang i Karlstad.

I klippet berättar Dino Lloyd om momenten han kommer att tävla i och så avslöjar han hur han tänker ta med sig värmländska smaker in i den japanska sushi-matchen.

Lämnade det traditionella krogköket

Han är uppvuxen i Filipstad men är karlstadkille sedan gymnasieåren. 2011 blev han intresserad av de vackra sushitallrikarna och lämnade det mer traditionella krogköket för att lära sig mer om en matlagningskonst som då var något nytt för värmlänningarna.

– Jag är fascinerad av den japanska kulturen och den konstnärlighet som finns i deras kök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.