Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Håfström driver en sjömack vid Lambergskajen i Karlstad. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Han ville ta över driften av sjömack i Karlstad – fick nej från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Anders Håfström driver redan en sjömack i Karlstad och vill gärna ta över driften av Sjömacken vid båtklubben på Kanikenäset. Han har anmält sitt intresse till kommunen, men där har det varit stopp.

– Jag tänkte att eftersom jag kan branschen är jag rätt person för att driva den, säger han.

Karlstad kommuns plan var att driva Sjömacken på Kanikenäset i egen regi under säsongen för att få tid att rusta upp macken och för att forma ett hyresavtal som ska gälla på lite längre sikt.

Men när det visade sig att det redan finns en sjömack i Karlstad, som drivs av Anders Håfström, tvingades kommunen att backa från sitt beslut och beslutade att Sjömacken ska vara stängd under 2024.

– Då ringde jag kommunen och frågade vad det är som händer, för jag har ju anmält mitt intresse, säger Anders Håfström.

Kommunen vill ha mer tid

Enligt Fredrik Nilsson, avdelningschef markavdelningen på Karlstads kommun, behöver kommunen mer tid på sig för att rusta upp sjömacken så att den möter dagens miljökrav.

– Vi vill också göra en bredare förfrågan för att se om det kan finnas fler entreprenörer som kan tänkas driva den, säger Fredrik Nilsson, avdelningschef markavdelningen på Karlstads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.