Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lyssna på klippet som blivit viralt. Foto: Privat

Här är klippet på 92-åriga demenssjuka Anna som tar ton på äldreboendet

Uppdaterad
Publicerad

Klippet på Anna som sjunger under en spelning på äldreboendet i Strängnäs har blivit en viral succé med över en miljon visningar totalt. Och efter att sångarna i The Hebbe Sisters och pianisten Ulrika Hebbe lagt ut klippet har de fått många kommentarer bland annat från Annas dotter som numera är bosatt i USA.

Annas dotter berättar att ”Swing it magistern”, som Anna sjunger i klippet, var en av hennes favoritsånger som hon brukade dansa till ihop med sin man hemma i köket. Anna jobbade som vårdlärare och specialiserade sig inom demensvård och brukade visa sina elever hur man kunde få kontakt med äldre patienter genom sång.

Annas dotter skriver till familjen Hebbe att: ”Det känns så underbart att mamma kan vara en ambassadör igen med eran hjälp för hur musik kan nå hjärnan på nästan ett otroligt sätt.”

– Det är fantastiskt när man ser vad musik kan göra med oss människor, säger Ulrika Hebbe.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.