Foto: SVT

Här är slutgiltiga resultatet i folkomröstningen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Hammarö kommun presenterat det slutgiltiga resultatet från folkomröstningen om skolan som hölls i söndags. Röstdeltagande var något större än vad som tidigare redovisats.

När Hammaröborna i söndags fick rösta om den framtida skolorganisationen i kommunen var det knappt varannan röstberättigad som tog chansen. Det slutgiltiga resultatet visar ett valdeltagande på 44 procent, vilket är något högre än den preliminära siffran som redovisats på 42,3 procent.

LÄS MER: Så gick det i folkomröstningen

Av de som röstade ville 81 procent ha två högstadieskolor kvar även i fortsättningen (Alternativ 2) medan 16,9 procent ville ha en större skola för alla högstadieelever i kommunen (Alternativ 1).

1,6 procent röstade blankt och 0,5 procent var ogiltiga röster.

Störst andel röster för Alternativ 2 på Lövnäs och Hallersrud

Totalt gick 5.291 personer och röstade i åtta olika distrikt. När det gäller hur man röstat i de olika distrikten finns det, enligt kommunen, inget resultat från den slutgiltiga sammanräkningen men däremot från den preliminära i söndags kväll och den visar att i distrikten Lövnäs och Hallersrud var det lite mer än nio av tio väljare som röstade på alternativ 2. I Haga var det minst andel som röstade för det alternativet.

LÄS MER: Folkomröstningen har börjat

Distrikt, Alternativ 1, Alternativ 2

Skoghall, 28,2%, 68,8%

Haga, 32,2%, 65,9%

Gunnarskär, 25,5%, 71,4%

Mörmon, 26,7%, 70,9%

Klöverud, 19,8%, 78,0%

Hammar, 10,3%, 87,8%

Lövnäs, 6,5%, 91,4%

Hallrsrud, 7,7%, 90,8%

(Resterande procentuella andel i vardera distrikt består av blanka och ogiltiga röster.)

Källa: Hammarö kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer