Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Äter man inte första timmarna får man känna av det efter sju, åtta, nio timmar” – se löparen Tobias Lindströms tips för ett lopp som Backyard ultra. Foto: SVT

Här är tipsen som utvecklar dig som löpare – och gyllene knepet för Backyard ultra

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Lindström är en av Värmlands mest rutinerade ultralöpare. Under den här helgens Backyard ultra nöjde han sig med att springa femtio kilometer men han har många långlopp på sin meritlista.

– Backyard ultra är ett jättebra sätt att utvecklas som löpare, säger han.

Varje varv är 6,7 kilometer långt. Varje timme går ett nytt startskott. Du får springa så många varv du vill. Den som orkar flest varv och springer längst vinner.

Det är upplägget i Backyard ultra i Kil, som gick av stapeln i helgen. Vinnaren Kenth Persson från Mallbackens IF nöjde sig efter inte så blygsamma 24 varv, och drygt 16 mil löpning.

Hur överlever man en Backyard ultra? Se löparveteranen Tobias Lindström avslöja det viktiga knepet för att klara av att orka springa långt och länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.