Marcus Carlsson och Tuva Novotny är två av värmlänningarna som deltar i filmfestivalen Foto: SVT/TT

Här är värmlänningarna som deltar i filmfestivalen

Publicerad

Flera värmlänningar deltar i årets upplaga av Göteborg Film Festival. Några av dem är debutanter men det finns också mer kända ansikten – fast i nya roller.

En av deltagarna på festivalen är 32-årige Victor Nyåker från Kil. Han kommer att visa upp bitar ur sin första film – ”Skådespelarskan”.

– Det ska bli väldigt fint att få ta emot publikens reaktioner, säger han.

Osant sökande?

Filmen beskriver Victor som en svart komedi med dramainslag.

– Jag vill visa på den här idén om framgång som vi har i vår kultur – att den ibland är en chimär. Hur vi i det här sökandet efter det personliga varumärket blir lite osanna mot oss själva.

Fler värmlänningar

Filmdebuterar på festivalen gör också Emily Norling med dokumentären ”Allt vi äger”. Marcus Carlsson kommer att visa upp sin kortfilm ”Anna och Tomas”. Det kommer också att bjudas på animerad film i form av Monne Lindströms ”Zlatan i Alperna”.

Tuva Novotny, som många säkert sett i olika filmroller, gör dubbel regissördebut på filmfestivalen med ”Blind Spot” och ”Britt-Marie var här”.

De två värmländska filmarna Helene Tivemark och Miriam Lindståhl kommer också att presentera projekt på ett finissage där även filmregissören Joanna St Michaels medverkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.