Här färgades Karlstad i regnbågens färger

Publicerad

Det var en färgsprakande folkfest då prideparaden gick genom centrala Karlstad under lördagen.

Prideveckan i Karlstad avslutades med det traditionella pridetåget, flera tusen deltog i årets parad. En som var med för första gången var Annie som är tillsammans med Amanda.

– Vi vill vara med och stötta, jag är tillsammans med Amanda sedan ett halvår så det passar bra att vi är här, säger Annie.

Amanda och Annie tycker det är viktigt att vara med och stötta. Foto: SVT

Vad betyder prideparaden för er?

– Det är viktigt för vi är alla lika värda, säger Annie.

– Man ska få älska vem man vill, säger Amanda.

Regnbågens färger

Under klarblå himmel och solsken var det många som deltog i tåget. Polisen som hade extra bevakning efter förra årets attack konstaterade att allt gick lugnt och städat till.

I tåget vajade många flaggor i regnbågens färger och det var sång och det var visselpipor som ljöd över stan. Sofia Karlsson som var med och gick i tåget tycker det är viktigt att vara med och stötta.

– Jag vill visa mitt stöd, sen är det är ju även kul.

Sofia Karlsson. Foto: SVT

Fakta

Visa

Visionen med Värmland Pride är att i Värmland arbeta aktivt för människors rättigheter och att upplysa om frågor som berör HBTQ. Värmland Pride vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer