Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från den sista spelningen under Packmopedsturnén någonsin. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Här går Packmopedsturnén i mål – för evigt

Uppdaterad
Publicerad

För 30 år sedan gav sig Göran Samuelsson ut på sin första packmopedsturné – ensam.

Efterhand växte turnén och blev till en institution i den värmländska sommaren.

Men nu är det över, på söndagskvällen genomfördes den sista spelningen.

Den avslutande Packmopedsturnén bar namnet ”30 år i 30” och inleddes den 20 juli i Arvika folkets park innan den till slut gick i mål på gräsmattan hemma hos Göran Samuelsson i Västra Ämtervik.

Ola Magnells entré blev dörröppnaren

På avskedsturnén rullade han cirka 80 mil tillsammans med artister som Stefan Sundström, Irma Schultz, Pärra Eriksson och Jakob Hultcrantz och gensvaret har varit stort. Annat var det i början.

– Under i princip hela 90-talet försökte jag få med andra artister på det här. Det var ju ingen som var intresserade av det och det har jag förståelse för för doften av Åsa-Nisse måste ha varit rätt kraftig där i början. Men så kom Ola Magnell med 1999. Han blev själva dörröppnaren för projektet. Kunde han tänka sig att vara med så kunde även andra tänka sig att vara med, säger Göran Samuelsson.

I videon ser du smakprov på avskedskonserten hör Göran Samuelsson berätta om historien om turnén och känslorna efter sista spelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.