Eden Mengisteab var eld och lågor när den nya bakugnen i Allas trädgård på Kronoparken invigdes. Foto: SVT

Här ska det bakas bröd och mångfald

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigdes en stor bakugn i Allas trädgård på Kronoparken. Här ska folk kunna samlas och baka bröd från olika kulturer är tanken. – Det känns helt fantastiskt! Folk har väntat länge, jag har väntat länge. Det är klart nu och det känns fantastiskt, säger kulturarbetaren Eden Mengisteab.

Allas trädgård har funnits i Kronoparkens centrum sedan ett par år tillbaka. Den drivs av en förening med knappt 50 medlemmar men alla är välkomna att delta i verksamheten. I år har de skördat bland annat squash, rötter, potatis, grönkål, chili och tomater.

Mötesplats för integration och vänskap

Syftet med trädgården är att det ska vara en mötesplats där olika kulturer och åldrar möts och man får ett kunskapsutbyte genom odlande och bakning.

SVT Värmland på plats på Kronoparken

– Vi odlar inte bara grönsaker. Vi odlar språk och integration, vi odlar vänskap, säger Eden Mengisteab.

Projektet har finansierats av Boverket med omkring en halv miljon kronor och lika mycket har kommit från Karlstads kommun, företag och organisationer tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Värmland på plats på Kronoparken

Mer i ämnet