Härbärget i Arvika behöver större lokaler

Publicerad

Föreningen Arvikavärme öppnade sitt härbärge i centrala Arvika när kylan slog till i slutet av november. Men behovet är större än vad den ideella föreningen klarar av att möta.

– Coronarestriktionerna gör att vi inte kan ta emot mer än tre personer per natt i de lokaler vi har, säger Christian Ericson som är ledamot i styrelsen för Arvikavärme.

Föreningen bildades för drygt ett år sedan av en grupp Arvikabor som vill hjälpa de hemlösa i Arvika. De har hittills inte fått något ekonomiskt stöd av kommunen, utan har fått förlita sig till privata bidragsgivare och sponsorer.

– Vi har två lägenheter som vi hyr av det kommunala bostadsbolaget till reducerat pris. Men de räcker inte till. Smittskydd kräver ett visst avstånd och det gör att vi bara kan ta emot tre personer per natt, säger Christian Ericson.

Tiotal hemlösa

Nu söker föreningen med ljus och lykta efter större lokaler för att kunna ta emot fler hemlösa som är i behov av tak över huvudet när det är som kallast.

– Det är uppåt tio personer som behöver hjälp i dagsläget, säger Christian Ericson som nu hoppas att någon privat aktör kan nappa på föreningens nödrop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.