Hård MUF-kritik mot Söhrman

Uppdaterad
Publicerad

Nu riktar Moderata ungdomsförbundet i Värmland svidande kritik mot oppositionsledaren, moderaten, Ulf Söhrman i Filipstad för hans uttalanden här i Värmlandsnytt om flyktingmottagande i Filipstad.

– Vi kommer från en bakrund där vi tog avstånd från nazism och rasism och vi tycker inte att man ska uttala sig på ett sådant sätt mot andra människor. Vi tycker att Sverige ska vara ett öppet land, säger Alexander Torin, distriktsordförande i Moderata ungdomsförbundet.

I en intervju här i Värmlandsnytt i måndags krävde oppositionsledaren i Filipstad Ulf Söhrman att invandringen till kommunen ska minska kraftigt. Söhrmans formuleringar har inte bara orsakat en intern strid inom Moderaterna. Också bland andra kommunpolitiker i Filipstad tar man avstånd från hans åsikter.

– Vi har en mer positiv syn på möjligheten som människor som flyttar till Filipstad ger. Det är en viktig fråga för oss också, däremot så har jag inte haft tid att sätta mig ner och prata med Ulf om den här frågan efter intervjun och det är jag säker på att vännerna i (C) och (KD) också vill göra, säger Michael Helmersson (FP).

– Jag tror att möjligheterna att komma överrens brett här i Filipstad är ganska bra om man utesluter Ulf, säger kommunalrådet Per Gruvberger (S)

Men kommunalrådet har tidigare själv uttryckt kritik mot invandringspolitiken.

– Jag har också varit kritisk till en del hur integrations- och asylpolitiken fungerar i Sverige. Inte omfattningen av det, utan organisationen och ekonomin runt det hela, säger Per Gruvberger.

Men trots oenigheten invandringspolitiken planerar den de borgerliga partierna att bilda en allians för utmana Socialdemokraterna om makten i kommunen. Med Ulf Söhrmans moderater.

Samtidigt finns det ett engagemang i Filipstad mot rasism. Till exempel genom Facebookgruppen Filipstad för mångfald. Bland annat finns planer på en manifestation i Filipstad för mångfald.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet i Värmland

Mer i ämnet