Färjestadstränaren Pennerborn anser att lagkänslan gjort Färjestad till ett topplag.

”Hårt arbete och lagkänsla har gjort FBK till topplag”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad är ny serieledare i hockeyligan mycket tack vare målvakten Markus Svensson som höll nollan i toppmötet mot Luleå under torsdagen. Nu väntar ny match mot serietrean Linköping imorgon.

Han radade upp räddningar och blev matchvinnare. Målvakten Markus Svensson motade 27 skott och höll nollan för andra gången i höst när Färjestad vann med 1-0 mot Luleå och tog över förstaplatsen i SHL-tabellen från just Luleå. Men Markus Svensson vill inte framhäva sin egen insats.

– Det viktigaste var att vi vann. Jag tycker vi gör en riktig krigarinsats igår, säger Markus Svensson under fredagen.

Teamjobb

Att Färjestad nu tagit sig till en topp-position efter en motig start på säsongen och ett läge långt ner i tabellen beror enligt tränaren Johan Pennerborn på ett ihärdigt arbete och bra team-jobb av alla inblandade, från spelare till tränare och massörer.

Markus Svensson tar fasta på en samling tidigare i höstas.

 – Vi hade ett möte ett par omgångar in i serien och pratade om att göra det enkla jobbet och jobba hårdare, berättar Markus Svensson.

 Skador ett bekymmer

I matchen mot Luleå var sju spelare borta på grund av skador, sjukdom och avstängning och Färjestad har haft stora skadebekymmer en stor del av hösten bland annat med flera långstidsskadade. Tränaren Johan Pennerborn konstaterar att det inte håller i längden.

– I det korta loppet kan vi hantera det. Det positiva i det är att kommer att komma tillbaka spelare. Jag är inte direkt orolig, säger Johan Pennerborn.

Nytt toppmöte

Under lördagen stod allt på spel igen då Färjestad mötte Linköping. Linköping låg inför mötet trea i den mycket jämna tabellen där det bara skiljde åtta poäng mellan de tio första lagen.

– Det är en jättetuff bortamatch. Det kommer krävas att vi är minst lika disciplinerade som igår, sa Markus Svensson under fredagen inför lördagens match.

Färjestad vann mot Linköping under lördagen och är således fortfarande serieledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.