Lina Hillgren och Karin Ullén lämnar Hellton. Foto: SVT

Hellton tappar två toppnamn

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslaget Hellton tappar två tunga namn, det här meddelade klubben på sin hemsida under fredagen. Det är lagkaptenen Lina Hillgren och Karin Ullén som slutar.

Lagkaptenen Lina Hillgren har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Hon har varit en av Helltons viktigaste spelare och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig i laget.

Men även om Hillgren lägger av kan det finnas möjligheter att hon stannar kvar i klubben, som en i ledarstaben.

– Vi har inte pratat så ingående om det än. Men jag tror det skulle vara roligt att ändå vara med på något hörn, säger Lina Hillgren på klubbens hemsida.

Den andra att sluta är Karin Ullén, även hon en viktig spelare.

”Ullén har alltid haft ett stort klubbhjärta och varit en förebild för de yngre spelarna i klubben. Ullén kommer bli ihågkommen som en spelare med pannben, motivation samt en lagkamrat som tar hand om andra på och utanför planen.” Det här skriver man på klubbens hemsida.

Ullén byter sport och kommer nu att spela amerikansk fotboll, redan på söndag spelar hon med Carlstad Crusaders när de möter Jönköping Spartans i hemmapremiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.