Sven-Erik Magnusson avled i slutet av mars 2017 efter en lång tids sjukdom. Foto: TT

Hemligt beslut om Sven-Erik-staty

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Karlstad har nu beslutat vilket av tre utvalda konstnärsförslag som ska realiseras till minne av Sven-Erik Magnusson. Men vem konstnären är och hur konstverket ser ut ska avslöjas senare.

En grupp med representant från familjen Magnusson och med sakkunniga hade valt ut tre av ett stort antal förslag till konstnärlig gestaltning till minne av Sven-Erik Magnusson i Sandgrundsparken.

Nu har Kultur- och fritidsnämnden beslutat vilken av de tre konstnärerna som ska få uppdraget. Men de håller namnet hemligt för att nästa vecka göra det offentligt tillsammans med representanter från familjen Magnusson.

– Det var tre fantastiska förslag, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson (M). det var en enad nämnd som tog beslutet efter en ganska lång överläggning.

Men hon vill inte avslöja något om konstnären eller konstverket.

Konstnären får en budget på en miljon kronor för konstverket. Grunden till beslutet hösten 2017 om en konstnärlig gestaltning till minne av Sven-Erik Magnusson var ett e-förslag med Sandgrundsparken som tänkt plats för konstverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.