Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob de la Rose är tillbaka i Karlstad igen efter flytten till Schweiz. Nu för spel med Tre Kronor. Foto: Håkan Wikström

Hemvändaren de la Rose: ”Kul att spela inför värmlänningar igen”

Uppdaterad
Publicerad

Senast Jacob de la Rose spelade i Löfbergs Arena i Karlstad blev det SM-guld med Färjestad. Nu är han tillbaka. För spel med Tre Kronor.

– Hoppas inte publiken buar åt mig i alla fall.

När det gällde hockey senast i Värmland för Jacob de la Rose så slutade det på Stora Torget i Karlstad med SM-guld runt halsen.

Nu är han tillbaka i Löfbergs Arena igen. Den här gången i Tre Kronor-tröjan.

– Det ska fantastiskt kul att spela här igen inför familj och vänner. Men också kul att komma tillbaka till ishallen och träffa gamla vänner i Färjestad, säger de la Rose som nu spelar i schweiziska Fribourg-Gottéron.

Färjestadsspelare Victor Ejdsell, som lämnar Karlstad för Schweiz och blir arg rival till de la Rose i Bern, är glad att Jacob de la Rose är tillbaka i Löfbergs Arena – om än temporärt.

Hör vad Färjestadsspelarna tycker om att spela landskamper i Karlstad i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.