IF Götas Henrik Larsson hoppas kunna sätta svenskt rekord ikväll. Foto: SVT

Karlstadshoppet Henrik Larsson hoppas slå svenska rekordet

Uppdaterad
Publicerad

IF Götas Henrik Larsson var nyligen och nosade på det svenska rekordet på 100 meter. Nu hoppas han att kunna slå det vid GP-tävlingarna i Karlstad i kväll, onsdag.

–  Det beror lite på väder och vind, men om förutsättningarna är bra kan det definitivt bli så, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Henrik Larsson har nyligen sprungit på 10,17, en tid under svenska rekordet som är på 10,18, men i för stark medvind.

Nu väntar riktigt tufft motstånd. På startlinjen kommer bland andra jamaicanen Julian Forte med det fina personliga rekordet 9.91 att finnas.

Gillar motståndet

Trots det vassa motståndet ser Henrik Larsson sig inte som chanslös.

– Riktigt kul med det motståndet. Jag ska inte bara hänga på, jag ska försöka slå dem så får vi se hur långt man kommer.

Utöver hemmahoppet Henrik Larsson tävlar flera heta friidrottsstjärnor i toppform i Karlstad i kväll. Bland dem stavhopparen Angelica Bengtsson, 800-meterslöparen Andreas Kramer och diskuskastaren Daniel Ståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.