Hör polisens utredare Maria Hedin berätta i klippet om varför man inte går ut med signalement på en misstänkt gärningsman och om dna-spåren man hittat. Foto: SVT

Herrhagsblottare har ofredat flickor i ett år

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har sen augusti i fjol fått in totalt sex anmälningar om sexuellt ofredande mot barn på Herrhagen i Karlstad efter att en man har blottat sig för barnen.

– Vi ser allvarligt på det här, säger Maria Hedin, utredare vid polisen.

En man har vid olika tillfällen blottat sig för barn, i samtliga fall har det skett efter skoltid på Herrhagsskolans område och offren är mindreåriga flickor.

De första två första fallen skedde enligt polisen i augusti förra året. Två fall anmäldes i oktober och sen dröjde det tills i somras innan blottaren verkar ha varit aktiv igen, en anmälan kom in i juni och en i juli.

Säkrat dna-spår

Vid tre av händelserna har polisen kunnat säkra spår i form av sperma. Ett barn filmade mannen med sin mobil men kvalitén på filmen är dålig, enligt Hedin.

Hör polisens utredare Maria Hedin berätta i klippet om varför man inte går ut med signalement på en misstänkt gärningsman och om dna-spåren man hittat efter mannen.

Polisens råd till barn som utsätts för blottare

• Prata direkt med en vuxen

• Skrik eller ta tag i en vuxen som kan hjälpa till och ringa polisen på 112

• Kom ihåg att det aldrig är ditt fel att du blir utsatt för det här

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.