En naken man hittades i en bil vid Skoghalls bruk i slutet av juli. Nu åtalas han för grovt rattfylleri. Foto: SVT/TT

Hittades naken i bil på Skoghalls bruk – åtalas för grovt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks ha kört bil påverkad av alkohol inne på Stora Ensos bruk i Skoghall innan han hittades i sin bil – naken.

Nu åtalas mannen i 20-årsåldern för grovt rattfylleri.

Det var på morgonen den 26 juli som en man i 20-årsåldern ska ha tagit sig innanför grindarna vid Skoghalls bruk med sin bil. Vittnen uppmärksammade bilen vid 04.30-tiden och ringde polisen. Efter en stund stannade föraren bilen och somnade enligt vittnesuppgifter i förarstolen – utan kläder på kroppen.

Grovt rattfylleri

Mannen greps av polis och fick genomföra ett utandningsprov som visade att mannen hade en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,64 milligram per liter. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 mg/l i utandningsluften, motsvarade 1,0 promille. Mannen misstänks även för ringa narkotikabrott.

Förnekar brott

Mannen i 20-årsåldern förnekar brott och hävdar att han har suttit i passagerarsätet och somnat men därefter flyttat sig till förarsätet när han vaknade och då hade tänkt att köra från platsen men inte kunde då vittnen på plats tagit hans bilnycklar i beslag.

Grovt rattfylleri är ett brott som kan ge fängelse i högst två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.