Christian Holm Barenfeld har halkat ner på Moderaternas lista Foto: SVT

Holm Barenfeld längre ned på Moderaternas lista

Publicerad

Christian Holm Barenfeld låg tvåa på Moderaterna i Värmlands förslag till riksdagslista efter provvalet. På nomineringskommitténs förslag ligger han femma.

– Provvalet är ju en del av beslutsunderlaget, sedan handlar det om att göra en helhetsbedömning, säger kommitténs ordförande Fredrik Larsson.

I slutet av oktober presenterade Moderaterna resultatet från sitt provval. Då låg Pål Jonsson i topp på förslaget till riksdagslistan och Christian Holm Barenfeld låg tvåa.

– Jag tycker det känns bra, man får vara tacksam för varje röst man får, sa Christian Holm Barenfeld till SVT nyheter Värmland då.

Daniel Berghel ny tvåa

Men när nomineringskommittén nu presenterade sitt förslag låg var Holm Barenfeld placerad först på femteplats. Tvåa på listan var istället Daniel Berghel från Karlstad. Trea är Marléne Lund Kopparklint.

– I sådana här situationer kan alla ha olika favoriter, vårt ansvar är att ta fram ett förslag som vi känner att ”det här kan vi stå för”, säger Fredrik Larsson.

Larsson vill inte kommentera enskilda kandidaters position på listan men betonar att provvalet bara är rådgivande. Listorna till både riksdag och landsting fastställs på partiets nomineringsstämma i slutet av november.

Förslaget på lista till landstinget toppas av Fredrik Larsson, följd av Stina Höök och Per-Samuel Nisser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.