Anneli Strömberg börjar som museichef senast 1 november. Foto: Privat

Hon blir Rackstadmuseets nya chef

Uppdaterad
Publicerad

Anneli Strömberg har bott sju år i Dalarna, men kommer hem till hösten för att axla uppdraget som ny museichef på Rackstadmuseet. Och hon har en del visioner för det anrika museets framtida verksamhet.

– Men de berättar jag inte om än, säger hon.

Mia Brodin, ordförande i styrelsen för Rackstadmuseet säger att det var en enig styrelse som tillslut valde Anneli Strömberg.

– Vi har haft många sökande, mellan 20-25 stycken och har kanske haft intervju med en handfull. Men Anneli hade bred kompetens. Det är svårt att vara chef på ett så här litet museeum, man måste kunna mycket. Så vi är mycket glada att vi fått henne till oss, säger hon.

Flyttade efter studenten

Anneli Strömberg har rötterna i Värmland men har inte bott här sedan studenten. De senaste sju åren har hon tillbringat i Dalarna. Senast som verksamhetschef på Region Dalarna för Bild och form Dalarna. Dessutom är hon museichef för Mentalvårdsmuseet i Säter.

– Jag har arbetat i konst- och kultursfären hela mitt yrkesliv. Och att nu få komma hem och fortsätta utveckla denna pärla, som Rackstadmuseet är, känns både spännande och lite högtidligt, säger hon.

Hon börjar den nya tjänsten senast 1 november 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.