Marina Sandström tar hon över Värmskogs lanthandel. Foto: SVT

Hon tar över lanthandeln i Värmskog

Uppdaterad
Publicerad

Trots tuffa tider i handelsbranschen vågar Marina Sandström satsa. I dag tar hon över Värmskogs lanthandel.

– Det var nu eller aldrig, säger hon.

I dag var det dags för en ny ägare att ta över Värmskogs lanthandel. Marina Sandström ska driva affären vidare med sina söner och hon är inte rädd för att satsa trots att det är tuffa tider i handelsbranschen. Speciellt på landet.

– Det är en gammal dröm att driva en lanthandel. Och nu kom tillfället. Det var nu eller aldrig, säger hon.

Hur viktig är affären för bygden?

– Jag hoppas att det här är en stor del av det som är viktigt här. Det tror jag. Många pensionärer säger att det är det här som betyder mest för dem. Att de kan handla på hembygden.

Marina Sandström lämnade ett jobb på Klässbols linneväveri där hon jobbat i nästan 20 år för att ta chansen att bli lanthandlare. Men hon saknar inte erfarenhet av handel efter att ha jobbat flera år i en mataffär i Karlstad i början av sitt yrkesliv.

Det var sönerna som fick henne att ta steget och nu har de startat ett familjeföretag som ska driva lanthandeln. Och hon har en tydlig bild av hur den ska vara:

– Att det ska var en traditionell gammaldags lanthandel. Det är min dröm.

Vad är det för dig?

– Man kan köpa en kratta, fönstervadd, mat, så långt som det är möjligt av allting. Det är klart att det är begränsat men vi ska göra vad vi kan för att göra kunderna nöjda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.