Stefan Ranunger, ena ägaren till skidanläggningen utanför Sunne. Foto: SVT

Hoppfullt hos Ski Sunne efter miljontillskott

Publicerad

Skidanläggningen Ski Sunne inledde en företagsrekonstruktion i sommar och läget såg en period lätt tufft ut. Nu kan man andas ut – Fryksdalens sparbank går in och täcker upp minusresultatet.

– Det känns gött, det får man ändå säga. Man kan aldrig vara 100 innan allt är klart men förhoppningen har ju varit att det ska lösa sig och nu känns det bra, säger Stefan Ranunger som äger skidanläggningen.

Värmlands tingsrätt beslutade i somras om en företagsrekonstruktion och den är fortfarande i full gång. Totalt saknades 3,4 miljoner kronor – en summa som nu täckts upp av banken.

– För tillfället har vi minimala kostnader och ligger i sparlåga. Nu är det bara att vänta på snön, säger Ranunger.

”Dåligt” väder i Karlstad = tomt i backarna

Säsongen i Sunnebackarna drar igång kring jul och förhoppningen är att säsongens vinter blir något mer kylig och snörik än de senaste årens.

– Vi hoppas på en bra vinter. Senaste säsongen hade vi öppet 99 dagar men det blir inte det rätta trycket när det inte är någon snö eller så i Karlstad, till exempel. Vi är ju en färskvaruanläggning och när det är tre plusgrader och regn i början av sportlovet är det inte många som åker hemifrån, säger Stefan Ranunger.

Tidigare har man gått ut och sagt att man gärna ser ytterligare ägare.

– Det gör vi fortfarande men det är ingen som är intresserad så här inför säsongen. Vi får se hur det ser ut efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.