Trots mildväder är skidanläggningarna i Grums och Karlstad hoppfulla inför sportlovet. Hör Adam Filipsson i Grums SLK och Mikael Eskilsson, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad i klippet. Foto: SVT

Hoppfullt i de mindre skidbackarna trots mildvädret

Publicerad

Från rejäl vinter till begynnande vårvärme inom loppet av en vecka. Trots det tror inte skidanläggningarna i Grums och Karlstad att åkningen under sportlovet är hotad.

Ålviksbacken i Grums kunde inte öppna alls förra säsongen men har den här vintern kunnat ta rejäl revansch och har nu alla fyra nedfarter öppna.

Trots väderomslaget ser inte åkningen den närmaste tiden ut att vara hotad.

– Målsättningen är att hålla öppet till påsk. Konstsnön håller bättre än natursnö, säger Adam Filipsson, en av de ideella krafterna i Grums SLK.

I Karlstad har Bryngfjordsbacken varit öppen sedan den 6 februari och enligt Mikael Eskilsson, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstads kommun, kommer backen att kunna husera skidåkare åtminstone minst sportlovsveckan ut.

Se mer om läget i skidbackarna i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.