Foto: SVT arkiv

Man anhållen efter hotet mot Charlottenbergs shoppingcenter

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hotades Charlottenbergs shoppingscenter i Eda kommun nära den norska gränsen, i sociala medier. På eftermiddagen greps en man i 30-årsåldern. Han är misstänkt för olaga hot mot grupp.

– Det var ett mycket konkret hot, riktat mot personer i köpcentret. Det upptäcktes av Thon-gruppen som äger centret, säger Tommy Lindh, talesperson i polisregion Bergslagen, som på grund av den pågående utredningen inte vill gå säga mer om vad hotet innehöll.

Polisen informerade omgående shoppingscentrets personal och inhämtar nu information för att skapa sig en bild av läget. För att öka tryggheten finns i dag flera poliser på platsen. Hotet bedömdes dock inte kräva några ytterligare polisåtgärder under torsdagen.

– Vi kommer inte att göra några avspärrningar, utrymningar eller liknande, säger Tommy Lindh.

Strax efter lunch meddelar polisen att man hämtat in en man i 30-årsåldern till förhör och att han är delgiven misstanke om olaga hot mot grupp. Mannen anhölls senare under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.