Bild ur polisens förundersökning. Foto: Polisen.

Hotade klyva flickvännens skalle med yxa

Uppdaterad
Publicerad

När mannens flickvän inte var hemma blev han upprörd och gick för att hämta henne hos grannarna. Där skrek han att han skulle sätta yxan i hennes pannben om hon inte följde med hem.

Det var i slutet av juli som mannen från västra Värmland gick till attack och dödshotade sin flickvän. Grannarna vittnar om att mannen kom rusande in i deras kök, fullständigt galen med en yxa i högsta hugg.

Fruktade för sitt liv

Han skrek att han skulle sätta yxan i hennes pannben om hon inte följde med hem och att strupar skulle flyga om hon sade någonting fel. Han svingade yxan och gjorde utfall, men lugnade sig och polisen kallades dit. Kvinnan har berättat att hon fruktade för sitt liv och att mannen tidigare vid upprepade tillfällen hotat att döda henne om hon lämnade honom.

Fängelse och skadestånd

Värmlands tingsrätt dömer nu mannen till nio månaders fängelse för grovt olaga hot och han ska även betala 15 000 kronor i skadestånd till sin före detta flickvän. Mannen själv har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen på grund av berusning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.