Enligt uppgifter till SVT Nyheter Värmland har ett avtal nu ingåtts med en köpare av Frykenstrand.

Hotell Frykenstrand sålt

Publicerad

Hotell- och konferensanläggningen Frykenstrand i Sunne finns inte längre kvar på den webbsida där den bjudits ut till försäljning. Enligt uppgifter till SVT har en företagare i hotellbranschen med värmlandskoppling köpt anläggningen.

Fastighetsbolaget Centria Management köpte Frykenstrand i januari 2016. Samma vår omvandlades konferensanläggningen till flyktingboende, men redan i september 2016 upphörde avtalet med Migrationsverket. Sedan dess har anläggningen stått tom och öde. Den senaste tiden har den varit till salu.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Värmland har ett avtal nu ingåtts med en köpare. Den utpekade köparen är aktiv i hotellbranschen, och har värmlandskoppling.

– Det är inget jag kan kommentera, säger han till SVT Nyheter Värmland.

– Jag ber att få återkomma vid ett senare tillfälle.

Gammalt semesterhem

Frykenstrand öppnade för 70 år sedan av LO, ABF och Socialdemokraterna i Värmland. Det var ursprungligen ett semesterhem för kvinnor ur arbetsklassen, men har i många år drivits som turist-, konferens- och hotellanläggning. Hotellet är ett av många som stått tomt efter att ha fungerat som privat asylboende under en period.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.