Foto: SVT

Hovrätten ändrar dom om skjutning på Kronoparken

Uppdaterad
Publicerad

De tre unga männen som åtalades i höstas för inblandning i samband med skjutningen på Kronoparken friades av tingsrätten.
Nu har hovrätten ändrat tingsrättens dom. Men fortfarande har ingen dömts för själva skjutningen.

Hovrätten dömer 20-åring till fyra månaders fängelse för misshandel och en 22-åring till sex månaders fängelse för misshandel och olaga hot.

En 18-åring döms för misshandel till skyddstillsyn.

Ingen av dem döms alltså för själva skjutningen. Åklagarna yrkade på att mannen som 18-åringen skulle dömas för mordförsök, men hovrätten ansåg precis som tingsrätten att det inte fanns bevisning nog för ett fällande. De tre ska däremot betala skadestånd till den man som de misshandlade.

Två skjutningar i somras

Det var i slutet av juli som två skjutningar inträffade i lägenheter i Karlstad, en på Kronoparken och en på Herrhagen. Två personer träffades av skotten och fick vårdas för allvarliga skador. I samband med utredningen av skjutningarna framkom även uppgifter om ett misstänkt försök till människorov.

De misstänkta friades

Tre personer åtalades för försök till människorov. En av dem, han som då var 17 år , åtalades även för försök till mord och grovt vapenbrott i samband med skjutningen på Kronoparken. Samtliga tre friades i tingsrätten som bland annat menade att det saknades teknisk bevisning mot den dåvarande 17-åringen och att det därför inte var ställt utom rimlig tvivel att han var den som skjutit.

Tingsrätten frikände de åtalade från anklagelserna om att ha legat bakom skjutningarna i Karlstad i somras samt ett försök till människorov. Domen överklagades av åklagarna till Hovrätten för Västra Sverige. Rubriceringen människorov ändrades då till misshandel. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet