Hör Kenneth Utter berätta mer om sin Kymmen-konst. Foto: SVT

Kenneth Utter gör humoristiska träfigurer från Kymmens botten

Uppdaterad
Publicerad

Han skapar figurer som kombineras med ordvitsar och ordvrängerier där det huvudsakliga råmaterialet är fynd hämtade från botten på sjön Kymmen. Nu finns Kenneth Utters alster att beskåda i en humoristisk utställning i biblioteket i Charlottenberg.

Att skapa figurer av trädgrenar och rötter är en konst som den tidigare fastighetsskötaren Kenneth Utter från Åmotfors pysslat med i 15 års tid. Han har ett fritidshus vid den reglerade sjön Kymmen och när det är riktigt lågt vatten kan han gå ut och fynda intressanta träbitar på sjöbottnen.

– Det är väl min fantasi och humor som gjort att jag kikat på olika grejer som jag finner i sjön, säger Kenneth Utter.

Kenneth kombinerar sedan figurerna han fixar till med vitsiga namn och texter så att man ser hans verk med en extra humoristisk touch. Men han skapar också andra roliga konstruktioner med gamla ”hitteprylar” i kombination med någon fyndig text som också får plats på utställningen.

– Texterna är ju pricken över i:et, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.