De två männen döms till fem månaders fängelse. Foto: SVT

Husbilsduo döms till fängelse för smuggelbrott

Publicerad

De två polska män som skulle köra en specialbyggd husvagn med alkohol till Norge, döms mot sitt nekande till fängelse av Värmlands tingsrätt.

Männen, född 1950 och 1985, är sedan tidigare ostraffade och uppger i domen att de inte begick brottet med uppsåt. De skulle ha fått kontakt med en uppdragsgivare via en annons som velat ha husbilen körd till Norge och inte ha vetat om att det fanns en större mängd alkohol i husbilen.

De uppger också att de var medvetna om att registreringsskyltarna på bilen kunde bytas ut med hjälp av en speciell anordning, från polska till tyska skyltar, men att de inte tänkt använda den möjligheten.

Tingrätten bedömer det som ytterst osannolikt att männen inte varit medvetna om att de körde på nästan ett halvt ton whiskey och vodka och dömer dem därför till fem månaders fängelse vardera för olovlig befattning med smuggelgods.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.