Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Anneli och Ulf hur de har lyckats ena hemma- och bortasupportrar. Foto: Samarth Katiyar/SVT

I Degerfors dricker hemma- och bortasupportrar öl tillsammans utan att bråka

Uppdaterad
Publicerad

Supportrar från AIK, Djurgården och Hammarby har umgåtts och druckit öl tillsammans med Degerfors supportrar innan avspark, ett event som Degerfors står bakom. Frukten av det hela är att det sällan blir bråk och stök på Stora Valla.

– Vi visar att det går att blanda hemma- och bortasupportrar, säger Anneli Bergdahl, evenemangsansvarig, Degerfors IF.

28 maj. Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK. Bengalkastning, brand på läktare och polishundar på planen. Men beteendet från Stockholmslagens supportrar såg helt annorlunda ut när de besökte Degerfors tidigare under våren.

Äter och dricker tillsammans

I Kanadaskogen, några hundratals meter från arenan, har hemmalaget arrangerat ett supporterevent när AIK, Djurgården och Hammarby varit på besök. Där har båda lagens anhängare ätit och druckit öl tillsammans.

Degerfors IF

– Det har varit lyckat, vi ser till att folk får en festlig stämning, säger Ulf Backman, säkerhetsansvarig, Degerfors IF.

I klippet ser du Anneli och Ulf berätta om älgmötet som förvånade Djurgårdens supportrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet