Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ida Hallquist berätta om bubblan som inte är på riktigt, och vad hon ska köra för låt nästa gång. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Idoldeltagaren Ida från Kil har blivit en tittarfavorit

Publicerad

Hon var först väldigt tveksam till att ens söka in till musikprogrammet Idol. Men Ida Hallquist från Kil har blivit en tittarfavorit.

– Jag tror att jag är en väldigt relaterbar människa.

Nu är hon en av de elva sista tävlande i programmet, något som hon inte förväntade sig när hon sökte.

– Absolut inte, när jag skickade in den digitala ansökan i december var jag bara så glad att jag hade skickat in någonting. Alltså det här fanns inte på kartan, många säger nog det men jag menar det verkligen.

Ser fram emot tävlingarna

Ida Hallquist berättar att hon är lite hes inför fredagens tävling, men hon ser väldigt mycket fram emot kommande tävlingar. Hon ser även fram emot att få mer hjälp i tävlingen i form av ett team.

– Det gör att jag känner mig tryggare när jag står där, att det finns fler som säger att ”det här kommer bli bra”. Istället för att det är jag som stått hemma och tänker ”det här kanske blir bra”.

Se henne berätta om stödet hon får från Värmland i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer