Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Luka berätta varför han vill göra konserten i klippet. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Idol-Luka hedrar bortgångne vännen med konsert

Uppdaterad
Publicerad

När Luka Nemorin förlorade en nära vän i cancer bestämde han sig för att inte bara hedra vännen, utan också bidra i kampen mot cancer. Under lördagen ger han därför en välgörenhetskonsert tillsammans med flera andra kända artister.

I samband med att Luka Nemorins vän avled för snart fyra månader sedan startades en insamling till vännens minne där pengarna ska gå till Cancerfonden. Fram tills i dag har insamlingen gett närmare 300 000 kronor.

– Jag hoppas vi ska komma upp i 500 000, säger Luka Nemorin inför helgens välgörenhetskonsert.

Luka Nemorin är dock inte ensam om arrangemanget. Svenska kyrkan finns också med som arrangör och det var ett självklart val för Kristinehamns kyrka att ställa upp när Luka Nemorin kallade.

– Det var helt naturligt. Var tredje person drabbas personligen av sjukdomen men den berör alla, säger församlingsprästen Arvid Lundtoft.

Hoppas på fyllda kyrkbänkar

Luka Nemorin blev känd i de breda folklagren när han medverkade i TV4s Idol. Lördagens gala är dock långt från det sammanhanget. Ingen stor scen, ingen orkester och inga tevekameror.

– Jag gillar det intima, säger Luka Nemorin som trots det hoppas få se varenda bänkrad i kyrkan fylld av åhörare.

Starta videon för att få veta mer om vilka artister som kommer medverka under välgörenhetsgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.