Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan berättar några av IF Götas veteranfriidrottare om sina mål inför de kommande tävlingarna. Foto: Rino Rotevatn/SVT

IF Götas veteraner laddar inför hemma-SM i Karlstad: ”Jag jagar medaljer”

Uppdaterad
Publicerad

Första helgen i augusti är det dags för veteran-SM i friidrott. Och i år tampas veteranerna om medaljerna på Sola arena i Karlstad.

– Det är nog flera i klubben som jagar medaljer, säger IF Götas flerfaldiga Veteran-SM-guldmedaljör Sören Persson.

Det är mellan 15 och 20 veterangötister som tränar på IF Götas hemmaplan Sola arena inför SM i augusti. Och även om målsättningarna bland veteranerna varierar så är de taggade.

– Jag jagar medaljer, förklarar löparen Sören Persson som kan stoltsera med 38 Veteran-SM-guld och ett Veteran-VM-guld från 2013.

Erfaren veteran

Medan Sören Persson är en erfaren veteranfriidrottare är Anica Norman lite mer av en nybörjare, eller rättare sagt så har hon startat om den idrottskarriär som tog slut redan i tonåren.

– Jag försöker lägga upp träningen som man ska göra när man är veteran. Inte för mycket och inte för lite, säger Anica Norman som fokuserar på kastgrenar.

Satsar på både SM och VM

Både Anica Norman och Sören Persson kommer att ställa upp i såväl veteran-SM som veteran-VM, ett VM som går av stapeln i Göteborg bara tio dagar efter SM-tävlingarna.

I videon ovan berättar några av IF Götas veteranfriidrottare om sina mål inför de kommande tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.