Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör några av eleverna samt vd:n för Munkforssågen berätta om vad man hoppas att Industrinatten ska ge. Foto: SVT

Studiebesök i industrin i Munkfors och Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

I år är första gången som Industrinatten arrangeras i Hagfors och Munkfors och det är också första gången den genomförs i Värmland. Målet är att 270 ungdomar från de båda kommunerna ska delta.

– Det är viktigt att skapa ett teknikintresse hos eleverna och att de kan se detta som en möjlig framtida arbetsplats, säger Per Jonsson, vd för Munkfors Sawmill Support.

Industrinatten är ett koncept där industriföretag under en dag öppnar upp sina dörrar och bjuder in åttonde- och niondeklassare till studiebesök. Företagen får möjlighet att visa upp sin verksamhet och väcka intresse hos eleverna för teknik och industri. Och eleverna, som står inför studie- eller yrkesval får chans att skapa sig en bild av hur arbetet i en industri kan se ut.

Under onsdagen var elever från Forsnässkolan i Munkfors på studiebesök, bland annat hos företaget Munkforssågar.

– En del i vår klass kanske vill jobba med detta och då vet man mer hur det ser ut nu, säger Carlotta Meiler som går i klass 8A på Forsnässkolan i Munkfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.