Foto: SVT

Inga skolnedläggningar i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

En enig barn- och utbildningsnämnd beslutade idag att behålla skolorna i Vitsand, Östmark, Oleby och Stöllet.

Förslaget att stänga skolorna presenterades före jul och har mötts av stark kritik från många föräldrar. Men tjänstemannaförslaget blir nu alltså inte av. En enig barn- och utbildningsnämnd beslutade idag att behålla skolorna i Vitsand, Östmark, Oleby och Stöllet. 

Mamman Anke Butendeich, som har barn på Aspeds skola i Vitsand, var mycket kritisk till nedläggningsförslaget och är nu glad över att det inte blir av.

– Jag är såklart lättad. Men jag är också lite förvånad över den här ändringen. Det trodde vi inte, säger hon.

Flera föräldrar till barn på byskolorna gick ihop och bjöd in politikerna i kommunen till diskussion kring skolfrågan. Ett möte som ska hållas tisdag nästa vecka. Den inbjudan står fortfarande kvar.

– Vi vill fortfarande diskutera kvaliteten i skolan vilket var grunden till den här utredningen. Och det är ett ämne som fortfarande är aktuellt tycker vi, säger Anke Butendeich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.