Polisens Nationella bombskydd tillkallades. Föremålet visade sig vara ofarligt.

Ingen misstänkt för bombattrapper – innehöll vatten och spikar

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vem som placerade en väska med texten bomb utanför polisens lokaler i Kristinehamn på lördagen. Polisen söker nu vittnen till händelsen. Samma sak gäller väskan som placerades utanför polishuset i Karlskoga en vecka tidigare.

– Vi har ingen utpekad misstänkt, säger kriminalinspektör Per Bervenståhl i Karlskoga.

Väskan som hittades vid en grind utanför polishuset i Kristinehamn i lördags föranledde en stor insats där nationella bombskyddet fick kallas in och tre flerfamiljshus evakuerades. Nationella bomskyddet gjorde vid 19-tiden en så kallad kontrollerad detonation och kunde konstatera att väskan inte innehöll sprängmedel.

– Nu har det som blev kvar av väskan skickats för spårsäkring till Nationellt forensiskt centrum i Linköping, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen. 

”Väskan i Karlskoga innehöll bensindunk och spikar”

Lördagen den 29 augusti, en vecka tidigare, placerade någon en väska med texten bomb på utanför polishuset i Karlskoga. Även då kallades polisens nationella bomskydd in och man konstaterade att väskans innehåll var ofarligt.

– Den innehöll en bensindunk med vatten och en låda med spikar, säger Per Bervenståhl.

Båda händelserna utreds som sabotage mot blåljusverksamhet. Om det finns ett samband vill man inte spekulera om i nuläget.

Vilka motiv utreder ni?

– Vi har ingen riktig motivbild just nu. Vi analyserar övervakningsfilmer och inväntar svar från NFC på eventuellt DNA eller fingeravtryck.

Har det framförts några hot mot polisen?

– Nej, inte mig veterligen.

Karlskogapolisen efterlyser tips från allmänheten om de gjort iakttagelser natten mellan den 28 och 29 augusti på Värmlandsvägen 25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.