Universitetsstudenter blev utan sina glasäpplen under examensceremonin och fick istället vanliga äpplen, som symbol. Foto: Privat/Maria Haglund

Inget glaskonstverk för Karlstadsstudenter vid examen – fick vanligt äpple

Uppdaterad
Publicerad

Under helgens stora examenshögtid på Karlstads universitetet samlades över 900 studenter. Men istället för det uppskattade glasäpplet fick 88 av studenterna istället ett vanligt äpple.

– Ja tyvärr, konstnärens ugn gick sönder i sista sekund och vi kunde inte lösa det, säger universitetets rektor Jerker Moodysson.

Enligt universitetets rektor kämpade både konstnären och skolan hårt in i det sista för att lösa problemet innan högtiden men gick bet.

– Studenterna fick symboliskt ett vanligt äpple och ett kort, de kommer få sina glasäpplen skickade till sig. De fick också ta bilder med ett lånat glasäpple, säger Moodysson.

Konstnären själv, Ragnar Klenell, är bedrövad. Ugnens kylfunktion var felaktig vilket gjorde att glasäpplena fick sprickor och fick kasseras.

– Det har aldrig hänt under alla mina år. Det saknas 88 äpplen och de kommer vara klara nästa vecka och skickas i god tid innan jul, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.