Inget stoppar ”Carro”

Uppdaterad
Publicerad

2011 tvingades Caroline Larsson amputera benet – nu är hon nybliven Europamästare i handigolf.

– Det var helt fantastiskt att få det kvittot att jag kunde spela på samma nivå som när jag hade två ben, säger Larsson. Det ger mig mer motivation att sträva efter att bli ännu bättre, fortsätter hon.

Förra våren tvingades golflöftet Caroline Larsson amputera benet, efter att ha drabbats av cancer. Men Karlstadtjejen bestämde sig snabbt för att hon skulle ta sig tillbaka till golfbanan. Och nyligen blev hon Europamästarinna i paragolf.

Nattsvart start på EM

Larsson inledde EM i Danmark med en 92-runda, men på den andra och tredje rundan fick hon allt att stämma med 75 slag båda dagarna.

– Det var helt fantastiskt att få det kvittot att jag kunde spela på samma nivå som när jag hade två ben. Det ger mig mer motivation att sträva efter att bli ännu bättre, säger Larsson.

Värmlandsnytt träffar Caroline Larsson på hemmabanan Karlstad golfklubb under ett regntungt träningspass. Och hon berättar att en resa till Amsterdam väntar i nästa vecka, men där ska hon inte spela golf.

– Jag har blivit inbjuden till ett möte med paralympiska kommittén. Vi ska ha ett brainstormingmöte om hur vi ska få med golf i paralympics, säger hon.

– Synd att det inte kom in nu till 2016, men till 2020 håller vi tummarna, då vill jag vara med.

Tävlar i Paris

Hennes livsöde har öppnat dörren för en karriär vid sidan av golfen. Caroline föreläser om det hon har varit med om och hon har snabbt har förälskat sig i sitt nya jobb.

– I framtiden vill jag leva på mina föredrag, säger hon.

Vad lever du på i dag?

– En kombination av extrajobb, mina föreläsningar och golfen.

Nästa stora tävling för Caroline Larsson är franska öppna i Paris.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.