Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson får inte tävla i rallycross-VM den här helgen heller. Andra deltävlingen i rad ställs in i väntan på den utredningen som ännu inte är klar efter branden på Lydden Hill i England. Foto: Håkan Wikström/SVT

Inställt igen för Kristoffersson – och fler VM-deltävlingar i rallycross hotade

Uppdaterad
Publicerad

Den dramatiska branden på Lydden Hill fortsätter att påverka VM-serien i rallycross. Ingen tävling i Tyskland i helgen eftersom utredningen inte är klar. Och nu riskerar även tävlingarna i Sydafrika att påverkas.

– Bilarna ska skickas på frakt redan torsdag nästa vecka. Men det går inte om inte utredningen är klar, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för KMS från Arvika.

Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson är besviken över att även en andra VM-deltävling ställs in efter branden. Men han har förståelse.

– Det är tråkigt naturligtvis. Vi skulle ju vilja köra så fort som möjligt. Men vi får ha förståelse att säkerheten måste gå i första hand.

I klippet ovan berättar Johan Kristoffersson mer om tankarna efter branden och hur han ser på säsongsavslutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.